Country – musik, stil och mentalitet

Home / Musik / Country – musik, stil och mentalitet

Country som genre innehåller många aspekter. Musiken som har en känd rytm härstammar från Sydstaterna i USA och tog sin början i tidigt 1900-tal. I nutid har stilen mer och mer närmat sig pop- och rock-musiken. Instrumenten som ofta används för att få det rätta soundet är bl.a steelgitarr, munspel och banjo. Men det är inte bara musiken man talar om när det gäller country utan även hela livstilen. Kläderna symboliseras främst av cowboyhatten, boots och jackor i mocka med fransar. Country är även ett sätt att leva. Att ta dagen som den kommer, utan stress och en massa måsten. Känslan av att rida fram över de karga vidderna med solen i ryggen. Här är det lugnt och det är bara du och din häst.

Få rätt country-känsla

Även om du inte bor i USA och kan rida ut på prärien på din häst kan du ändå få en känsla av country. Musiken är ju ett viktigt inslag i vardagen så använd rabattkoder från kampanjjakt.se för att köpa några klassiska skivor. Urvalet är stort och oavsett om du gillar den äldre countryn som är mer åt bluegrasshållet eller den nyare med rock-inslag är det inga problem att hitta. Välj mellan välkända artister som Dolly Parton, Kenny Rogers och Bob Dylan eller satsa på ett helt okänt namn och bli överraskad.

Tradition och bråkighet

Margo Price är en kvinnlig country-artist som spelar traditionell musik men med en modern kontext Hon är noga med att bevara det musikaliska arvet inom genren men hennes texter visar på en kaxighet i en mansdominerande bransch. Hon sjunger om orättvisor i löner och arbetsförhållande mellan män och kvinnor och gör det trots att det kan ligga henne själv i fatet. Musikbranschen i USA styrs fortfarande av manliga radioproducenter som har orimlig stor makt.